Agenda

Algemene vergadering Vereniging Islamitische Cultuur Langedijk

 

 

Zuid-Scharwoude, 17 Februari 2018 / 2 jamaadaa thani 1439,

Onderwerp : Algemene vergadering

Assalaamoe aleikoem wa rahmatoe LLAAHI wa barakaatoeh broeders en zusters,

Wij hebben de eer om de leden van de Vereniging Islamitische Cultuur Langedijk of moskee Al Mouhsinien Langedijk te mogen verwelkomen bij haar algemeen vergadering.

Deze zal plaatsvinden op zondag 1 Radjab 1439 hidjri volgens de Arabische jaartelling, welke overeenkomt met 18 maart 2018  na salaatoe L’asr  om 16:30 uur te moskee Langedijk Potjesdam 2a, 1722 XN Zuid-Scharwoude.

Hartelijk dank.

Wassalaamoe aleikoem.

Het bestuurAlgemene vergadering bestuurshervorming Vereniging Islamitische Cultuur Langedijk

brief leiden 

“ELKAAR ONTMOETEN” zaterdag 7 mei om 15:00 uur t/m 17:00 uur


Aankomende zaterdag 7 mei om 15:00 uur t/m 17:00 is het dan zover. Een prachtig initiatief van Barbara Pruim en moskee Langedijk om elkaar te ontmoeten in de moskee.

Het doel van deze bijeenkomst is dat verschillende culturen en religies elkaar ontmoeten en begrip voor elkaar krijgen. Na de gebeurtenissen van de laatste tijd, wordt de moslimgemeenschap soms ook aangekeken op deze vreselijke gruweldaden. Dat is deels te wijten aan de media, maar ook aan de onbekendheid met elkaars religie en cultuur.

Als Nederlandse moeder van een moslimdochter heb ik anders ervaren. De meeste mensen met een moslimachtergrond zijn, net als de meeste Nederlanders, vredelievende mensen die niets anders willen dan gewoon, net als iedereen, hun leven willen leven. Ze willen daarnaast graag een stukje van hun eigen cultuur behouden en volgens hun religie kunnen leven. Dat maakt Nederland ook boeiend, dat we niet allemaal hetzelfde zijn en doen.
Als we dat van elkaar kunnen respecteren en elkaar ook eens wat vaker spreken, op straat of bij de koffie, dan kan het leven leuker worden. Na deze bijeenkomst hopen wij daar een beetje aan te hebben bijgedragen. Aldus Barbara. 

Net als altijd staat moskee Langedijk altijd open voor zulke prachtige initiatieven. Een ieder is van harte welkom.Elkaar ontmoetenV12-4 

 

 

Koningsdag 2016

Op 27 april 2016 Koningsdag gaat de Islamitische Vereniging Langedijk  geld inzamelen voor de Moskee. Dit doet zij door een kraam neer te zetten op de Oranje-markt  in St. Pancras. Er wordt vooral veel Marokkaans eten verkocht.

Sommige uit de gemeenschap van de Moskee zullen vrijwillig hun bijdrage leveren door middel van het maken van eten, het doneren van geld en middelen. Sommige doen de boodschappen en andere bouwen de kraam op en verkopen het verse eten. Moge Allah hun belonen!

Dit jaar wordt de kraam voor het 10de jaar georganiseerd. Vanaf 6 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag kunt u terecht voor een heerlijk gevulde brood, Sfenj, kipsaté en pizza. Een bakje koffie of  Marokkaanse Thee met een koekje, Insha Allah. Als u een bijdrage wil leveren voor de Moskee dan kan dat in de vorm van een gift of het maken van eten. Moge Allah u belonen!

 


 

agenda

augustus 2018
M D W D V Z Z
« aug    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031